Bouwreportage

De Vos Jachtbouw

Asterstraat 4
3442 XL Woerden
gsm: 06 131 573 72
mail: info@devosjachtbouw.nl

Bouwreportage

Hier kunt u in grote lijnen volgen hoe bouwnummer één tot stand komt.
Deze pagina zal regelmatig worden ververst om een zo actueel mogelijk beeld te houden, waarbij vooral aandacht gaat worden besteed aan de afwerking van het schip.

Het Casco

De romp wordt opgebouwd uit 5 mm scheepsbouwstaal, de opbouw en dekken uit 4 mm. Afwerking door middel van massief rond en halfrond en buis. Kabelaring en kopleguaan worden gesteund door een doorlopende steunstrip.
Verder wordt er zoveel mogelijk met ronde hoeken gewerkt en waar nodig met RVS.

Het casco in aanbouw:

De Details

De details gaan het schip een mooi eigen aanzicht geven, met RVS verhaalkammen in het boeisel, een fraaie kabelaring met kopleguaan en verzonken gemonteerde ellipsvormige patrijspoorten en beluchtings-poorten.

De technische inbouw

Ook de technische inbouw vraagt de nodige tijd en aandacht, zoals het roerwerk, de voortstuwing, de vuilwaterinstallatie en de drinkwatervoorziening.

Het straal- en schilderwerk

Het casco is uitwendig nagestraald en in de coating gezet. Gekozen is voor een epoxy-systeem met een Double Coat eindlaag van De IJssel Coatings.

Afbouw

Voor de afbouw is het schip verhuisd naar een andere locatie. Hier zal het grootste deel van de afbouw plaatsvinden, waaronder het installatiewerk, motorinbouw, betimmering en het leggen van het teak op de dekken.